Hvem laver vi intranet for? Er det for afsenderne eller modtagerne? Eddie Kurup Andersen fra Fibia har bygget et nyt it site for alle brugerne i Fibia. ”Før havde vi en meget hvid side med en masse tekst og links. Siden var meget afsenderorienteret og uoverskuelig. Det ville vi gerne gøre bedre og tænkte, at vi kunne bygge en ny brugervenlig side. Det blev så til WikiFibia.”

WikiFibia blev rettet mod brugerne

Eddie satte sig sammen med en kollega og lavede et ændringsønske til ledergruppen. ”Ledergruppen kunne godt se fordelen ved at bygge hele sitet om og gøre det mere brugervenligt, så vi fik bevilliget resurser til projektet. Vi tog fat i Wizdom og fandt sammen ud af at LiveTiles var vejen frem,” forklarer Eddie.

Før stod der ting om it afdelingen øverst på it siden, såsom formål og ansvarsområde, i stedet for fx at have de værktøjer som folk søgte når de gik ind på siden. ”Vi har forsøgt at bringe det frem, vi ser brugerne bruge mest, før skulle man grave sig langt ned i menuer og links,” fortæller Eddie. ”Nu har vi rykket Bestilling, Fejlmelding og Support allerøverst på siden.”

Ikoner og farvekoder

”Vi bruger ikoner og farver til at styre folk igennem. Så kan vi slippe for at skrive så meget og lære folk, at de forskellige ikoner og farver betyder forskellige ting,” siger Eddie og fortsætter: ”Vi har længe haft workflows, men nu er de kommet frem og der er vejledninger til, så det hele kan pakkes lidt bedre ind. Nu er alt samlet et sted med tekst og FAQ.”

Hele it sitet er ikke bare blevet mere farvefyldt og nemt at overskue, det er også blevet genkendeligt, for som Eddie forklarer: ”Fordelen ved at bruge LiveTiles er, at de nemt kan genbruges og at det hele slår igennem overalt. Og det giver liv og genkendelighed på ikke bare vores side, men også de andre sider der fx linker til Bestilling, Fejlmelding og Support.”

”LiveTiles hjalp med at få digitaliseret Fibias processer og gøre dem mere overskuelige for alle involverede. Flere af tiles’ne åbner fx en formular med det samme, så man bare kan bestille det man vil og så sende det hele afsted. Det gør det nemt at være bruger og letter arbejdet i hverdagen,” fortæller Louise Bjerregaard fra Wizdom, der har været med til at bygge WikiFibia op. Hun fortsætter: ”Der er lagt meget arbejde i de nye it sider, men effekten synes jeg er endnu større. At skifte til en modtagerorienteret struktur, gentænke hele navigationen samt digitalisere processer og samle arbejdsgangene er ikke nemt. Men det betaler sig”

Hvordan lancerede I det nye site?

”Vi lagde en nyhed på Noticeboard, og så fik vi vores egen nyhedskanal. Og ellers er det bare gået fra mund til mund, folk er begyndt at bruge det. En af vores kolleger har endda kopieret vores side og rettet dem til hendes egne sider, så vi har måske skabt en ny trend på vores intranet,” siger Eddie med et smil. ”Intranettet hos os kører en lidt anonym tilværelse, vi hører ikke ret meget om det, men denne gang har vi faktisk fået ros.”

Har I andre planer i fremtiden?

”Vi har gjort intranettet klart til, at det kan bruges til projekter, men det er en fase to, vores it-projekter kører i sitet, og der er mulighed for at få andre afdelingers projekter på også, men det må vi se om der er interesse for, nu er vi på som prøvekaniner.”

Vil du se WikiFibia live, så kom til ERFA-gruppemødet den 22. august i Vejle, der fortæller Eddie om sitet og processen. Hvis du har svært ved at komme til Vejle, så har vi et Webinar om LiveTiles den 29. august, tilmeld dig her.

FAKTA

  • Fibia intranet er bygget på SP 2013 wsp
  • WikiFibia blev bygget med LiveTiles
  • LiveTiles kan genbruges flere steder. Du behøver kun at rette dem et sted, så bliver det rettet over det hele.

Kommentar

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. LiveTiles webinar | Webtop - […] Hvis du har et Wizdom intranet på Sharepoint 2013, så har du også LiveTiles. Hvad kan du bruge dine…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top
Share This