Hvorfor skal man dog lave noget så un-businessagtigt som en julekalender? Det er jo altid rart at have noget at smile af, og vi ved at folk der kender hinanden arbejder bedre sammen, måske får I også noget andet at tale om over frokosten.

Du kan nemt og hurtigt lave en julekalender på dit intranet.

Alt hvad du behøver, hvis nu vi tager det lidt Jørgen Clevin’sk, er:

En stak spørgsmål, en stak præmier, en afstemningswebpart, en blog og lidt af din tid.

En stak spørgsmål

For den nemme version, lav en stak spørgsmål, enten om noget I kan finde på jeres intranet, om nogle af dine kolleger, fx hvad hedder Jørgens hund, eller hvor var Birgitte henne på sommerferie.

Den lidt mere tidskrævende: Skriv ud på jeres intranet og spørg efter spørgsmål.

En stak præmier

Den nemme: Smut i en butik og køb alle de gaver du har brug for.

Den lidt mere tidskrævende: Bed folk om at sponsorere jeres gaver, det kan være den kop de har fået af en leverandør, eller nogle af alle de gaver marketing typisk får. Du kan jo evt. sige at hver sponsoreret gave giver mulighed for et spørgsmål.

En afstemningswebpart

Sæt afstemningswebparten op, se billedgalleriet her nedenfor. Udfyld spørgsmålene, og skift listen hver gang der skal et nyt spørgsmål op.

En blog og lidt af din tid

Træk en vinder, giv gaven og tag eventuelt et billede, fortæl om det på bloggen og husk at skrive hvad det rigtige svar var.

Her er en lille billedvejledning til hvilke moduler det er du skal bruge på add in.

Andre muligheder

Du kan også lave konkurrencer ved at folk skal gætte et kodeord og så sende det ind til dig, eller gå forbi og sige det, så kan du udlevere præmien.

Du kan lave skattejagt på dit intranet hvor folk skal finde en nisse eller et bestemt ord, og så give dem ledetråde til at finde skatten.

Du kan lave quizzen på dit Noticeboard og sige at folk skal svare i kommentaren, og trække lod blandt dem der svarer rigtigt.

Top
Share This