University College Nordjylland i luften med ny studieportal til 9.200 brugere

_____

 

University College Nordjylland havde behov for en platform, der kunne fungere som en vejviser i det digitale studiemiljø.
Til det formål har professionshøjskolen fået lavet en ny studieportal, Pointer, baseret på Office 365 og Wizdom.
Studieportalen samler adgange til alle digitale løsninger, som de studerende anvender i forbindelse med deres studier.

 

En simpel løsning

UCN ønskede at løsningen skulle være enkel og mobilvenlig:

“Det var vigtigt for os, at vi fik en enkel platform. Derfor endte vi med en løsning, hvor kun er fire funktioner på forsiden: Find din uddannelse, links til studierelevante systemer, nyheder samt en telefonbog.”

Susanne Strand, UCN Kommunikation

UCN’s nye studieportal samler informationer, der tidligere har ligget på forskellige platforme og rummer tværgående informationer som tilbud, praktiske informationer om campus, jobopslag og events.

 

En mangfoldig brugergruppe

UCN udbyder 35 forskellige uddannelser til 9.200 studerende der uddanner sig i en bred vifte af fag – lige fra jordemoder til vvs-installatør.

Derfor var UCN’s udfordring at skabe en sammenhængende brugeroplevelse og samtidig give plads til uddannelsernes individuelle behov. Ved hjælp at et enkelt UI design og nye Wizdom-features, var det muligt:

“Intentionen er, at man som studerende tilgår alle informationer via sin uddannelse. På uddannelsessiderne er der placeret en menu, hvor menupunkterne er målgruppestyret. Nogle menupunkter er generelle og bliver vist for alle studerende. Andre er specifikke og vises for studerende på en uddannelse eller på et specifikt campus. Denne målgruppestyrede menu betyder, at de studerende kun ser de informationer/menupunkter, der er relevante. På den måde reduceres kompleksiteten for de studerende. De skal ikke forholde sig til menupunkter med mange valgmuligheder. I forhold til brugeroplevelsen er det målet, at de studerende altid oplever indholdet som vedkommende.”

Susanne Strand, UCN Kommunikation

Ved lanceringen af den nye studieportal, har UCN produceret introducerende videoer. De vejleder bl.a. de studerende i at logge ind på studieportalen. Se videorne her

Top
Share This